van der Horst

Hyundai neemt Breen mee naar Finland

Hyundai Motorsport
Hyundai Motorsport
Hoewel het nog niet zeker is dat de Rally van Finland plaatsvindt, maakt Hyundai Motorsport toch al de line-up voor die wedstrijd bekend. Thierry Neuville en wereldkampioen Ott Tänak krijgen het gezelschap van Craig Breen.
Zoals het er momenteel naar uitziet, hervat het WRC in Finland. Dat blijft echter onder voorbehoud. Onder meer het internationale vliegverkeer moet daarvoor hernemen en uiteraard moet de veiligheid kunnen gewaarborgd worden. 

Craig Breen - Hyundai i20 Coupé WRC
Craig Breen - Hyundai i20 Coupé WRC
Bij Hyundai lijken ze echter vertrouwen te hebben dat de 1000 meren wel degelijk zal doorgaan, want het team maakte de line-up bekend en dat op de dag dat teambaas Andrea Adamo verjaart. WK-leider Thierry Neuville en wereldkampioen Ott Tänak maken uiteraard deel uit van de vaste line-up. De spitsen krijgen in Finland steun van Craig Breen, die vorig jaar ook opgeroepen werd om de Finse manche van het WRC te betwisten. Hij eindigde toen zevende na een tijdsstraf die Neuville een plaatsje winst gaf.

De Rally van Finland staat geprogrammeerd van 6 tot en met 9 augustus.

Foto: Gerd Moors en Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 25 mei 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons