van der Horst

WRC: Hyundai pareert kritiek

Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Hyundai heeft woensdag de kritiek gepareerd op het uitblijven van een nieuwe teambaas. Na het vertrek van Andrea Adamo eind vorig jaar, nam Julien Moncet de honneurs waar, maar de kritiek van de rijders bleef niet uit.
Hyundai beleeft niet het fijnste seizoen. Voor de rijderstitel kwamen noch Ott Tänak, noch Thierry Neuville ooit in aanmerking en ook ik in het merkenkampioenschap lijkt het tij onomkeerbaar. De i20 Rally1 hybride liet het meer dan eens afweten en ook het gedrag van de wagen beantwoordt niet aan de verwachtingen. "Ik kan niet rijden met dit ding", aldus Ott Tänak in Finland, waar hij desondanks wel de overwinning binnen haalde.

Voor de Ypres Rally was de Est nog altijd niet gekalmeerd. Na nieuwe winst was zijn kritiek meer genuanceerd. "We moeten de structuur op poten zetten en alle potentieel uit de wagen halen", aldus Tänak. De tweede in de WK-tussenstand ziet wel liever Julien Moncet vertrekken als waarnemend teambaas, terwijl die wel oog heeft op een functie als ploegbaas.

Hyundai pareert en reageert op de 'speculatieve' berichtgeving. "Hyundai Motorsport blijft Julien Moncet als 'Deputy Team Director' steunen. We erkennen en bejubelen de immense inspanningen van het hele team in deze campagne, die ons twee opeenvolgende zeges heeft opgeleverd. Die overwinningen zijn onze beloning en tonen aan dat we in de goeie richting gaan, een stap die ook onze teams bevestigen."

"Tegelijkertijd zijn we constant op zoek hoe we onze organisatie kunnen versterken, zowel intern, als extern", aldus Hyundai die een solide basis wil leggen. 

Foto: Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 24 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons