van der Horst

WRC: Hyundai vecht terug met mes op keel

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Met de Rally van Sardinië staat dit weekend de vijfde WRC-manche op het programma. Toyota heeft het mes op de keel gezet van Hyundai, maar Thierry Neuville en Ott Tänak boden op de shakedown meteen het nodige weerwerk met een één-tweetje.
Toyota heeft Hyundai twee weken geleden in Portugal flink pijn gedaan. Sébastien Ogier (Toyota) verliet Porto nog steeds als leider in het WK met 79 punten. Elfyn Evans (Toyota) verkleinde de kloof tot twee punten dankzij een klinkende overwinning. De eerste achtervolger is nog altijd Thierry Neuville, maar die staat al 20 punten van Evans en 22 van Ogier. Ott Tänak staat nog een pak verder. Hyundai, Neuville en Tänak kunnen zich geen nieuwe misstap veroorloven.

De Belg en de Est deden het alvast goed op de shakedown. Teemu Suninen (Ford) reed een goede derde tijd bij zijn kleine comeback in een WRC-wagen. Ogier was eerste Toyota, net voor Dani Sordo (Hyundai) die twee weken geleden de meubelen nog redde.

In WRC2 stond Mads Ostberg weer helemaal bovenaan, nadat de Noor verstek moest geven in Portugal. Adrien Fourmaux, terug in WRC2 na twee sterke WRC-resultaten, zette zich meteen in het spoor van Ostberg. Ongetwijfeld zal Andreas Mikkelsen zich ook mengen in de strijd dit weekend. In WRC3 was het één-twee voor Frankrijk met Nicolas Ciamin en Yohan Rossel. Emil Lindholm klokte een derde tijd.

De rally telt 20 klassementsproeven, goed voor ruim 300km tegen de klok. Zondag eindigt de rally met de Power Stage.

foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 3 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons