van der Horst

WRC: Impressionante Tänak op kop in Argentinië

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak gaat na vijf proeven in de rally van Argentinië aan de leiding. Hij nam de kop op een impressionante manier nadat hij vrijdagochtend bijna een halve minuut verloor na een foutje. Thierry Neuville bikkelt om een plaats in de top vijf in een voorlopig ijzingwekkend spannende rally.
  • De Swert Opticiens
Thierry Neuville (Hyundai i20) mocht als leider beginnen aan de dag maar hij moest die koppositie snel afgeven. Eerst aan Sébastien Ogier (Ford Fiesta) die de openingsproef van de dag op een indrukwekkende manier naar zijn hand zette, daarna aan Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) die op regelmaat op kop kwam en dan aan Ott Tänak (Toyota Yaris) die de eerste stek pakte op de showproef Fernet Branca.

Straf van de Est want na de tweede proef leek hij in een verloren positie te zitten. Hij raakte een steen en ging rond, met een verlies van bijna een halve minuut tot gevolg. Maar Tänak sloeg hard terug met twee besttijden en klom in drie proeven van positie tien naar de leiding.

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Andreas Mikkelsen is wel nog altijd tweede op amper 0.8 seconde van de Toyota. Kris Meeke (Citroën C3) rijdt een regelmatige koers en is derde op 3.1 seconden. Sébastien Ogier is vierde op 4.5 seconden, wat niet slecht is als "veger". Thierry Neuville geraakt moeilijk in zijn ritme en moest op de slotproef ook nog eens door het stof van Ogier. Hij is voorlopig zesde, net achter zijn teamgenoot Dani Sordo die besloot met een scratch. Neuville volgt wel op amper 9.4 seconden van de leider, dus alles blijft wel mogelijk. 

Niet meer voor Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris), want de Fin raakte op de tweede proef van de dag een steen en brak de ophanging. Het is al de tweede opgave op rij voor de Fin.

Foto: TGR & Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 27 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons