van der Horst

WRC-kalender krimpt met annulatie Finland

Esapekka Lappi - Citroën C3
Esapekka Lappi - Citroën C3
Het WRC-seizoen zal niet hernemen in Finland, dat heeft organisator AKK Sports op woensdag 3 juni bekendgemaakt via een persbericht. Een latere datum lag even op tafel, maar werd er nu finaal afgeveegd.
  • St. Paul
Er blijven te veel onzekere factoren om de beruchte 1000 meren te organiseren en dus besloot de organisatie er vroeg genoeg de stekker uit te trekken.

"We ontbreken de nodige informatie: zowel rond de opgelegde beperkingen voor openbare evenementen na juli als rond de mogelijkheden over hoe buitenlandse deelnemers, teams en toeschouwers veilig naar Finland kunnen reizen", klinkt het.

"We willen onze verantwoordelijkheid tonen tegenover al onze stakeholders en de hele maatschappij. Gezondheid en welzijn zijn altijd prioritair."

Hoe de rest van de kalender er zal uitzien is nog niet duidelijk. De vrees bestaat dat ook de 'verre' manches, Japan en Nieuw-Zeeland, moeilijk te organiseren zijn in de huidige context. Op die manier schiet er van de WRC-kalender maar weinig meer over, met (voorlopig) enkel nog Turkije, Duitsland en Wales op het programma.

Foto: Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 3 juni 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Estland.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons