van der Horst

WRC: Kalle Rovanperä als leider naar slotdag in Zweden

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä trekt morgen als leider naar de slotdag in de Rally van Zweden, de tweede manche van het WRC. Hij houdt Elfyn Evans en Thierry Neuville achter zich.
Kalle Rovanperä (Toyota) heeft een optie genomen op de zege in Zweden. De Fin reed de hele dag op kop nadat hij de leiding overnam van Thierry Neuville en nam in zijn spoor Elfyn Evans (Toyota) mee. Evans staat 8.3 seconden in de min Thierry Neuville (Hyundai) viel vanmorgen snel terug naar plaats vier maar na de middag kon hij opnieuw voorbij Esapekka Lappi (Toyota). De Belg kwam wel niet meer dichter op het kopduo, integendeel. Hij staat al op 21.7 seconden van de leiding en moet vooral mikken op het podium. Lappi blijft immers in de buurt van de Belg.

Takamoto Katsuta (Toyota) is nu vijfde, voor Gus Greensmith (Ford) maar zij volgen al op minuten. Oliver Solberg (Hyundai) viel terug naar plaats zeven. Andreas Mikkelsen besluit de top acht als leider in WRC2. Adrien Fourmaux (Ford) viel vooraan weg, wellicht met motorproblemen.

Morgen zijn er nog vier proeven.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 26 februari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons