van der Horst

WRC: Kalle Rovanperä toont zich in Monza

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä heeft zich op de shakedown van de Monza Rally, de slotmanche van het WRC, getoond. Hij ging Thierry Neuville en een ijzersterke Adrien Fourmaux vooraf.
De shakedown vond plaats rond het epicentrum van de rally, namelijk op het circuit van Monza. Een beetje een aparte setting, want de rijders moesten die generale repetitie afwerken in het donker, vanaf 18 uur. Sébastien Ogier (Toyota) mocht als eerste de baan op maar ging zich nooit vooraan mengen. De wereldkampioen eindigde op een bescheiden achtste plaats na drie runs.

Na de eerste run stond Dani Sordo (Hyundai) helemaal bovenaan, maar daarna gingen de tijden vrij snel naar beneden, tot onder de drie minuten voor een afstand van ruim vier kilometer. Het was Elfyn Evans (Toyota), de grote uitdager van Ogier, die de snelste tijd klokte na twee passages, maar Adrien Fourmaux (Ford), Thierry Neuville (Hyundai) en Kalle Rovanperä (Toyota) doken nog onder de tijd van Evans, die zelf ook nog zijn tijd verbeterde. Gus Greensmith (Ford) rondde de top vijf af. Sordo besloot als zesde, Hyundai-debutant Teemu Suninen zevende.

Grégoire Munster (Hyundai) toond zich ook met een tijd die amper enkele seconden boven die van de toppers in Rally2 lag.

Foto: Toyota Gazoo Racing en Hyundai MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 18 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monza.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons