van der Horst

WRC: Katsuta met rechtzetting terug in spoor van Rovanperä

Takamoto Katsuta - Toyota Yaris Rally1
Takamoto Katsuta - Toyota Yaris Rally1
Takamoto Katsuta schuift vrijdagavond nog op naar plaats twee in de Rally van Kenya, de zesde manche van het WRC. De Japanner zag zijn tijd van de zevende proef gecorrigeerd en komt opnieuw in het spoor van leider Kalle Rovanperä.
Takamoto Katsuta (Toyota) verloor in de zevende proef een pak tijd achter Craig Breen (Ford) die eerst een tijdlang stilstond en dan van de baan ging. De Japanner vroeg aan de finish al om de tijd te corrigeren, en kreeg in de loop van de avond gelijk.

In plaats van 26.6 seconden bedraagt de achterstand van Katsuta op wedstrijd- en WK-leider Kalle Rovanperä nu maar 14.6 seconden en blijft hij in de running voor een eerste zege, iets waar hij vorig jaar ook al dichtbij zat in Kenya. Elfyn Evans (Toyota) zakt daardoor naar plaats drie op 22.4 seconden. Ott Tänak (Hyundai) valt van het podium. De Est is wel maar drie tellen verwijderd van de top drie.

De rest blijft ongewijzigd met Thierry Neuville (Hyundai) op vijf, de onfortuinlijke Sébastien Ogier (Toyota) op zes, Oliver Solberg (Hyundai) op zeven en Kajetan Kajetanowicz (Skoda) op acht, als leider in WRC2. Opvallend, Craig Breen (Ford) is ondanks zijn opgave nog altijd negende algemeen, én eerste Ford. M-Sport kende een baaldag met drie opgaves, onder meer ook voor Sébastien Loeb (Ford). Iedereen herstart morgen opnieuw.

Morgen volgt een loodzware dag met zes lange proeven, waarvan vier van om en bij de 30 kilometer. De rally eindigt zondag.

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 24 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kenia.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons