van der Horst

WRC Kenya: Neuville diept voorsprong uit. Ogier ontketend

Neuville / Wydaeghe
Neuville / Wydaeghe
De tweede lus van de dag was duidelijk in het voordeel van Sebastien Ogier, die in het slot zijn Toyota voorbij de Hyundai van Tänak loodste. De Fransman zal morgen meer dan waarschijnlijk een aanval plaatsen op de voorlopige tweede plaats van zijn teammaat Katsuta. Thierry Neuville blijft autoritair aan de leiding en diepte zijn voorsprong verder uit.
Nog 53 verraderlijke kilometers, verdeeld over 5 KP’s, liggen morgen nog te wachten alvorens we de winnaar kennen van de Safari Rally Kenia 2021. Een historisch moment, een kleine 20 jaar na de laatste editie.

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier
Neuville staat met stip genoteerd en telt een voorsprong van 57 seconden op de Japanner Katsuta die tot hiertoe een beresterke en oerregelmatige wedstrijd reed. Maar in de laatste KP van de dag ging de Toyota-rijder nog even naast de baan rijden door de felle regen en verloor kostbare seconden. Iets wat Tänak ook parten speelde, hij verloor twee minuten door een probleem met de ruitenwisser tijdens de laatste KP van de dag en zodoende kon Ogier doorstoten naar de derde plaats. Hij krijgt hierdoor teammaat Katsuka in het vizier en kan op de slotdag belangrijke punten scoren.

Neuville nog gaan halen zal iets moeilijker worden. Met een voorsprong van 75 seconden op Ogier zou de Fransman bijna anderhalve seconde per kilometer moeten goed maken op de Hyundai van onze landgenoot. Maar zoals we gedurende de rally ondervonden ligt de weg bezaaid met wolfijzers en schietgeweren. Dus kan Neuville consolideren om dan tijdens de powerstage nog eens uit te halen. Via winst in deze loodzware wedstrijd zou Neuville in de tussenstand  terug naar de tweede plaats schuiven en in het spoor komen van Ogier in de strijd om de wereldtitel.

Foto's: Hyundai & Toyota Press

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op zaterdag 26 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kenia.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons