van der Horst

WRC: Koning van de jungle Ogier toont zijn tanden

Elfyn Evans - Toyota Yaris
Elfyn Evans - Toyota Yaris
Sébastien Ogier heeft zich meteen getoond in de Safari Rally in Kenia. De wereldkampioen en WK-leider toonde zich de allersnelste, net voor teamgenoot Elfyn Evans. Thierry Neuville klokte de derde tijd waardoor de stand in het WK volledig gerespecteerd wordt.
  • Powercars
Voor het eerst in 19 jaar doet het WRC nog eens Kenia aan voor de iconische Safari Rally. Vergeet de belachelijk lange marathonetappes, vergeet snorkels, extra lichtspots of 'cow bars'. Dat is er allemaal niet bij. Maar dat het zwaar zal worden, werd meteen duidelijk op de shakedown in Loldia. Putten, sporen, jumps en 'off track'-mogelijkheden: dat zit er wel nog in.

Oliver Solberg (Hyundai) struikelde meteen en brak de ophanging. Hij kon later wel opnieuw aansluiten en klokte nog een negende tijd.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Na de eerste run stond Dani Sordo (Hyundai) ruim op kop. De Spanjaard vloog over het parcours en gebruikte iedere morzel grassteppe. Maar de concurrentie keek goed af en kwam terug opzetten met Thierry Neuville (Hyundai) die eerst onder de tijd dook van zijn teamgenoot, gevolgd door de Toyota's van Elfyn Evans en Sébastien Ogier. De WK-leider klauwde als eerste met een snelste tijd die maar liefst dertien seconden sneller was dan zijn openingschrono. Meteen een goede indicatie dat het parcours morgen sneller en op bepaalde stroken ook breder zal worden. Ogier was uiteindelijk een tiende sneller dan Evans en 1.1 secondje dan Neuville. Sordo besloot als vierde, gevolgd door Takamoto Katsuta (Toyota) die weerom in goede doen lijkt te verkeren.

Gus Greensmith (Ford) zette een zesde tijd neer, voor Kalle Rovanperä (Toyota), Ott Tänak (Hyundai), Solberg dus als negende en Adrien Fourmaux (Ford).

Morgenmiddag is er al de eerste proef alvorens de sloopwerken, verdeeld over achttien proeven. Zondag eindigt de wedstrijd met de Power Stage.

Foto: Hyundai Motorsport en Toyota Gazoo



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 23 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kenia.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons