van der Horst

WRC-voorstelling in Birmingham afgelast

Lancering WRC Birmingham
Lancering WRC Birmingham
De stilaan traditiegetrouwe WRC-lancering op de International Motorsport Show in Birmingham is afgelast. Hoofdreden is het afzeggen van Toyota Gazoo Racing die het nieuwe team en de Yaris WRC liever voorstelt op het salon van Tokyo, datzelfde weekend.
Harde tijden voor de WRC-promotor. De seizoensfinale in Australië ging letterlijk in vlammen op, Citroën Racing diende zijn C4 in en de rally van Chili in 2020 is reeds van de kalender verdwenen door sociale onrust in het Zuid-Amerikaanse land. Nu wordt ook de officiële lancering geschrapt.

Toyota Gazoo Racing blijft namelijk afwezig en verkiest hun voorstelling te doen in Tokyo. Zonder Toyota en zonder Citroën blijft er niet meer veel over om voor te stellen. Het is bovendien ook nog niet duidelijk wat het engagement van M-Sport zal zijn in 2020, en vooral met welke rijders. Vorig jaar werden ook de vaste nummers bekend gemaakt. 

Een start dus in mineur. Het zal wellicht wachten zijn op de traditionele groepsfoto aan het Casino in Monte-Carlo, kort voor de openingsmanche van het WRC, alvorens alle rijders en wagens samen postvatten.

Foto: WRC.comSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 5 december 2019.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons