van der Horst

WRC: Lappi houdt stand, Ogier opent de jacht

Dani Sordo - Hyundai i20
Dani Sordo - Hyundai i20
Na vijf proeven in de Rally van Monza, de seizoensafsluiter in het WRC, staat Esapekka Lappi nog altijd aan de leiding. Sébastien Ogier lijkt stilaan zijn zinnen te zetten op de titel.
  • STX Motorhomes
Het blijft regenen, en regenen, en regenen. De omstandigheden zijn er allerminst beter op geworden, maar de tweede run op Cinturato zorgde voor minder tragedie dan de eerste run, al wordt het plots wel een pak spannender in het klassement.

En dat is vooral te danken aan Sébastien Ogier (Toyota). De Fransman leek tot nu zijn teamgenoot Elfyn Evans niet te gaan bedreigen in de strijd om de titel maar de zesvoudige wereldkampioen heeft plots bloed geroken. De Fransman klokte de beste tijd en halveerde zowat zijn achterstand op het kopduo, op een moment dat Dani Sordo (Hyundai) en Esapekka Lappi (M-Sport) wat veiligheid leken in te bouwen. Evans mag zich terecht zorgen beginnen maken.

Lappi leidt nog altijd met 2.8 seconden voorsprong op Sordo. Ogier heeft zijn achterstand teruggebracht tot 10.5 seconden. Elfyn Evans (Toyota) is nog altijd vierde op een geruststellende plaats, maar heeft die plaats vooral te danken aan Ott Tänak die even in achteruit moest, en nu pas vijfde is. De eerste vijf zitten nog altijd binnen de 20 seconden. Kalle Rovanperä volgt als vijfde op 25 seconden.

Straks nog één ritje op het circuit. Morgen trekken we de bergen in voor "echte" proeven. Stilaan zal er gedacht worden op de startorde morgen, want er ligt nog altijd sneeuw op bepaalde plaatsen.

Foto: Hyundai Motorsport

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 4 december 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monza.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons