van der Horst

WRC: Lappi maakt terugkeer op hoogste niveau met Toyota

Esapekka Lappi - Toyota Yaris WRC
Esapekka Lappi - Toyota Yaris WRC
Esapekka Lappi viert begin oktober zijn terugkeer op het hoogste WRC-niveau. De 30-jarige Fin huurt een Toyota Yaris WRC om er zijn thuisrally mee te betwisten. Doel? Een zitje versieren voor volgend jaar.
Thuiskomen. Zo noemde Lappi het zelf op zijn sociaal mediakanalen. De Fin leek in 2017 aan de vooravond te staan van een gouden carrière toen hij de troepen van toen nog Tommi Mäkinnen vervoegde. Enkele weken later won hij de 1.000 Meren in wat pas zijn vierde WRC-wedstrijd was. Ondanks een redelijk goed seizoen in 2018 kwam er een einde aan de samenwerking, min of meer voor dezelfde reden waarom Ott Tänak het jaar erop wegtrok bij Gazoo Racing.

Hij kon terecht bij Citroën Racing, maar daar ging de stekker er snel uit en bij M-Sport toonde hij wel zijn klasse en talent, maar meedoen voor de knikkers, dat kwam er niet meer van. En dus verdween Lappi uit de voorposten om zijn carrière nieuw leven in te pompen in WRC2. Daar komt nu een mini-comeback bij Toyota bij.

Lappi zal de wagen huren. Die zal dus ook in een kleursetting staan. De Fin is heel duidelijk over zijn ambities en geeft toe dat hij in een onderhandelingsfase zit. "Het is niet de bedoeling die inspanningen verloren te laten gaan", aldus Lappi. "We willen gewoon het tempo opvoeren en de snelheid terugvinden. Het zal niet gemakkelijk worden door het weer en het schemerdonker dat zich vroeg zal inzetten."

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 2 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons