van der Horst

WRC: Lappi neemt kop weer over

Esapekka Lappi - Toyota Yaris Rally1
Esapekka Lappi - Toyota Yaris Rally1
Esapekka Lappi is na zeven van de 21 proeven opnieuw leider in de Rally van Sardinië, de vijfde manche van het WRC. De Fin nam de kop over van Ott Tänak. Thierry Neuville veert recht, maar koopt daar voorlopig weinig mee.
  • STX Motorhomes
Ott Tänak (Hyundai) had de leiding sinds de vierde proef in handen, maar de Est kon niet al te lang genieten van die positie. Hij pakte na de middag wel de snelste tijd, maar op de zevende proef ontbond Esapekka Lappi (Hyundai) zijn duivels. De Fin reed een gat van bijna zeven seconden in één keer toe en heeft nu een bonus van zeven schamele tienden.

Daarachter is er een felle strijd aan de gang voor de laatste podiumstek tussen Pierre-Louis Loubet (Ford) die in uitstekende doen is. Craig Breen (Ford) staat op amper vier tienden van zijn teamgenoot en Dani Sordo (Hyundai) staat op amper een seconde van de laagste podiumstek. Adrien Fourmaux (Ford) tankt zelfvertrouwen met enkele strakke chrono's; De Fransman is zesde op een halve minuut.

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Daar achter gaapt een gaatje. Takamoto Katsuta (Toyota) is zevende op ruim een minuut. De Japanner houdt voorlopig Kalle Rovanperä (Toyota) af. De Fin heeft de ongelukkige taak om de weg te openen en schoon te vegen voor de rest.
Thierry Neuville (Hyundai) is één van de mannen van de middag. Als tweede op de baan houdt hij zich goed staande. Hij pakte ook al 20 tellen terug op Rovanperä. De ongelukkige Oostkantonner koopt voorlopig weinig met zijn strakke tijden. Hij is nog altijd negende op ruim twee minuten, na zijn transmissieproblemen van deze ochtend.

Andreas Mikkelsen leidt in WRC2 en kan een goede zaak doen, want Yohan Rossel schoof van de baan. Mikkelsen houdt Nikolay Gryazin en Teemu Suninen achter zich. Ook Freddy Loix zit nog in de wedstrijd. Hij heeft een stekje in de top 30.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 3 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons