van der Horst

Latvala snelste op Argentijnse shakedown

Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Tijdens de shakedown van de rally van Argentinië hebben Jari-Matti Latvala en de Citroëns zich in uitstekende doen getoond. De Fin klokte de besttijd voor de C3's van Craig Breen en Kris Meeke. Thierry Neuville klokte een vijfde tijd.
Op de laatste test van dik vier kilometer kregen de rijders de kans om in het ritme te komen. Als vanouds opende Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC). De Fransman weet daarmee meteen hoe laat het is, want als veger klokt hij een matige openingstijd, waar al snel werd ondergedoken eens het eerste laagje onverhard werd weggeveegd.

Kris Meeke (Citroën C3 WRC) zette tijdens zijn tweede run een richttijd neer van 2:32.7. Thierry Neuville (Hyundai i20) beende hem in de derde run bij, maar in het slot dook Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) nog fors onder die tijd met 2:31.5. Craig Breen (Citroën C3 WRC), terug van weggeweest, en Meeke kwamen wel nog in de buurt op respectievelijk drie en vier tienden. Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) klokte uiteindelijk nog de vierde tijd en bleef zo Neuville nog voor die zijn derde run niet meer verbeterde. Ogier werd pas zevende op anderhalve seconde van de Fin. Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC), vorig jaar nog tweede in Argentinië moest tevreden zijn met een elfde tijd.

Donderdag rest nog een kleine showproef alvorens de debatten vrijdag helemaal worden geopend.

Foto: TGR



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 26 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons