van der HorstTotal 24 Hours of Spa

WRC: Latvala tankt vertrouwen op shakedown

Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala heeft zich de snelste getoond op de shakedown van de Rally van Portugal, de zesde manche van het WRC. De Fin toonde zich een fractie sneller dan Thierry Neuville en Sébastien Ogier.
De rijders kregen donderdagochtend een laatste kans om een goede afstelling te vinden voor de Portugese proeven. Heel representatief was de shakedown met een groot deel op een circuit in de buurt van Porto, maar de teams kunnen meteen ritme opdoen voor de showproef van donderdagavond in Lousada.

Zoals gewoonlijk opende Sébastien Ogier (Ford Fiesta) de debatten. Op die manier krijgt de Franse wereldkampioen het beste gevoel om vrijdag als opener de grintwegen op te gaan. Hij klokte meteen een behoorlijke tijd van 3:08.3, maar het duurde niet lang vooraleer er betere tijden op het bord werden gezet. Kris Meeke (Citroën C3) zette met 3:04.8 een stevige richttijd neer tijdens de tweede run, maar tijdens de derde passage werden de tijden nog een pak sneller.

Uiteindelijk pakte Latvala de besttijd met 3:03.5, exact drie tienden sneller Thierry Neuville (Hyundai i20) en Sébastien Ogier. Hoewel zo'n besttijd op de shakedown weinig betekent, mag Latvala toch vertrouwen putten uit deze prestatie na twee nulscores in de voorbije twee wedstrijden. Kris Meeke werd uiteindelijk vierde.

Elfyn Evans (Ford Fiesta) en Craig Breen (Citroën C3) klokten de traagste tijden bij de WRC's. Zij gingen niet onder de 3:07.

Donderdagavond worden de debatten geopend in Lousada, maar het echte werk begint pas vrijdagochtend.

foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 17 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons