van der Horst

WRC: Loeb leider na ochtendlus in Portugal

Sébastien Loeb - Ford Puma Rally1
Sébastien Loeb - Ford Puma Rally1
Sébastien Loeb is de fiere leider na de openingslus in de Rally van Portugal, de vierde manche van het WRC. Hij heeft een kleine voorgift op Elfyn Evans en Thierry Neuville.
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville (Hyundai) verloor meteen zijn leidersplaats nadat hij gisteren de korte showproef op zijn naam schreef. Elfyn Evans (Toyota) voerde vrijdagochtend meteen de forcing met twee snelste tijden waarmee hij de koppositie van de Belg overnam. Ondanks het onverhard, en het nadeel voor de vroege starters, zoals Kalle Rovanperä (Toyota) en Neuville, bleven de verschillen minimaal. Zo bleven er op de tweede proef van de dag zeven rijders binnen de seconde.

Op de laatste proef haalde veteraan Sébastien Loeb (Ford) uit, en hij nam Neuville mee in zijn zog. De Fransman sprong van de zevende plaats naar de leiding. Neuville wipte van acht naar drie. Elfyn Evans verloor zijn leiding, maar blijft op amper een half secondje van Loeb. Neuville volgt op 3.3 seconden.

Ott Tänak (Hyundai) deelt de vierde plaats met Rovanperä met een achterstand van 5.7 seconden. Sébastien Ogier (Toyota) is zesde op 6.7 seconden. De marges blijven dus ontzettend klein.

Craig Breen (Ford) en Takamoto Katsuta (Toyota) zijn zeven en acht, op ruim tien seconden van de kop.

In WRC2 leidt Teemu Suninen.

Deze middag volgen vijf proeven, nog eens een herhaling van de ochtendlus, aangevuld met nog twee proeven, waaronder een showproef in Lousada.

Foto: Hyundai Motorsport & WRC.comDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 20 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons