van der Horst

WRC: Loeb met hattrick naar de kop in Monte-Carlo

Sébastien Loeb - Ford Puma Rally1
Sébastien Loeb - Ford Puma Rally1
Sébastien Loeb heeft na vijf proeven de leiding gepakt in de Rally van Monte-Carlo, de opener van het WRC-seizoen. De Franse recordkampioen zette vrijdagochtend alle snelste tijden neer. Elfyn Evans en Sébastien Ogier zijn twee en drie.
Sébastien Loeb (Ford) was duidelijk op een missie vrijdagochtend. De Elzasser zette meteen de toon met een snelste tijd op de openingsproef en deed dat, tot twee keer toe, nog eens netjes over. Drie op drie dus, en dat brengt de Fransman meteen ook naar de kop van de 90ste Rally van Monte-Carlo. 

Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier (Toyota) weerstond aanvankelijk goed, maar de regerende kampioen klokte een matige tijd op de laatste proef van de ochtend. Hij moest ook als eerste wat smeltend ijs ontdekken, wat toch een nadeel was tegenover Loeb. Elfyn Evans (Toyota) toonde meer lef en ging, met een sterke tweede tijd op de slotproef, ook voorbij Ogier.

Loeb leidt nu met een voorsprong van 10.6 seconden op Evans en 13 seconden op Ogier. Thierry Neuville (Hyundai) is nu vierde op 40.2 seconden. De Hyundai leek het een pak beter te doen dan vrijdagavond waardoor de Belg wat kon opschuiven in de stand. Hij profiteerde ook van het wegvallen Adrien Fourmaux (Ford) die heel zwaar van de baan ging en de Puma herleidde tot schroot.

Craig Breen (Ford) is vijfde op 46 seconden, Ott Tänak (Hyundai) is zesde op regelmaat. De Est staat op 2.3 seconden van Breen. Gus Greensmith (Ford) had wat mechanische problemen en verloor drie plaatsen. Hij is nu zevende, voor Takamoto Katsuta (Toyota) die de top acht afrondt.

In WRC2 is Andreas Mikkelsen (Skoda) de nieuwe leider, voor Stéphane Lefebvre (Citroën). Grégoire Munster is achttiende, Freddy Loix pas veertigste nadat hij een pak tijd verloor op de slotproef van de ochtend door een lekke band. Timothy Van Parijs is knap 44ste in zijn Renault Clio Rally4.

Foto: Toyota Gazoo Racing en M-SportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 21 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons