van der HorstTotal 24 Hours of Spa

Loeb met Hyundai voor zes wedstrijden

Sébastien Loeb - Hyundai i20 WRC
Sébastien Loeb - Hyundai i20 WRC
Wat al dagen, zelfs weken, in de lucht hing, is nu officieel. Thierry Neuville krijgt er met Sébastien Loeb een nieuwe teamgenoot bij. Dat heeft Hyundai Motorsport donderdag bekend gemaakt. Loeb tekent voor twee jaar.
  • Oeste Kart
De kogel is door de kerk. Afgelopen weken gingen de zotste verhalen de ronde over een mogelijke terugkeer van Sébastien Loeb naar het WRC. Hyundai en Loeb hebben eindelijk het nieuws geofficialiseerd. Ook Dani Sordo blijft zeker aan boord van het team van Alain Penasse. Voor Hayden Paddon lijkt het avontuur bij Hyundai in het WRC erop te zitten.

Loeb zal zes manches betwisten, te beginnen met de Monte-Carlo. Dani Sordo zal er acht rijden. De Spanjaard tekende een contract van een jaar. Loeb tekende zelfs een contract van twee jaar. Opvallend: Sordo en Loeb worden na acht jaar opnieuw teamgenoot. Dat waren ze eerder al bij Citroën van 2007 tot 2010.

"Dit is heel belangrijk voor ons team en we zijn dan ook heel tevreden met dit contract", aldus teambaas Michel Nandan. "Een contract sluiten met iemand met zijn talent en van zijn kaliber toont aan dat ons voorstel attractief en competitief is."

"Spanje winnen heeft mijn verlangen om verder te doen aan de top van het WRC aangewakkerd. Dit geeft ons een frisse uitdaging en ik kan niet wachten om eraan te beginnen. Ik ben onder de indruk van hoe het team alles aanpakt en hun vastberadenheid om succes te oogsten", aldus Loeb die dus voor het eerst in zijn carrière een contract tekent buiten de PSA-groep die zijn sportieve strategieën onlangs bijschroefde.

Andreas Mikkelsen en Thierry Neuville waren al langer bevestigd.

Foto: Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 13 december 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons