van der Horst

WRC: Loeb met vijfde Puma naar Portugal

Sébastien Loeb - Ford Puma Rally1
Sébastien Loeb - Ford Puma Rally1
Sébastien Loeb zal toch deelnemen aan de Rally van Portugal, de vierde manche van het WRC. De Fransman staat op de voorlopige deelnemerslijst en gaf tekst en uitleg bij WRC.com.
De rallyhonger is nog altijd niet gestild bij Sébastien Loeb (Ford). De Franse recordkampioen won in Monte-Carlo zijn 80ste WRC-manche, met Isabelle Galmiche aan zijn zijde, en doet in Portugal een gooi naar nog eentje meer.

Loeb stak de geruchtenmolen in gang na een tweet waar hij zijn programma voor de maand mei aankondigde. Sébastien Ogier (Toyota) ging er gretig op in, wat meteen het idee voedde dat beide rijders in Portugal hun degens opnieuw zullen kruisen. Loeb en Ogier zijn nog altijd de nummers drie en vijf in de WK-tussenstand.

De Fransman geeft aan dat Portugal perfect in zijn programma past en hij nog ervaring heeft op de proeven nadat hij de meeste proeven reeds in 2019 reed. Loeb wou ook het potentieel van de Puma eens ontdekken op onverhard.

Voor M-Sport wordt het ontzettend druk in Portugal met niet minder dan vijf Puma's aan de start: voor Gus Greensmith, Craig Breen, Adrien Fourmaux, Pierre-Louis Loubet en dus ook Sébastien Loeb.

Foto: M-Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 19 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons