van der Horst

Acropolis: Loeb pakt het commando

Sébastien Loeb - Ford Puma Rally1
Sébastien Loeb - Ford Puma Rally1
Na drie van de zestien klassementsproeven staat recordkampioen Sébastien Loeb aan de leiding van de Acropolis Rally, manche tien van het WRC. Hij heeft een kleine marge op onze landgenoot Thierry Neuville.
De Britse koningin is dood, maar de Franse koning is er nog altijd. Gisteren pakte Thierry Neuville (Hyundai) in het Olympisch Stadion de leiding in een discipline die hij perfect beheerst. Op die korte, technische openingsproeven is de Belg bijna niet te kloppen.

Vanochtend begon het echt werk, en het was de onvermijdelijke Sébastien Loeb (Ford) die zich meteen op kop zette met een snelste tijd op Loutraki. M-Sport zorgde voor een dubbel met een tweede tijd voor Pierre-Louis Loubet (Ford). Deugddoend, want de troepen van Malcolm Wilson beleefden de jongste weken niet veel plezier met een dieptepunt in de Ypres Rally. Op de derde proef, Harvati, deed de 'GOAT' zijn kunstje nog eens over met een tweede opeenvolgende besttijd.

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Loeb leidt met 2.7 seconden voorsprong op Thierry Neuville (Hyundai) die een uitstekende tweede tijd noteerde op de derde proef. Pierre-Louis Loubet is een verrassende derde op amper 4.8 seconden. Winnaar in Ieper, Ott Tänak (Hyundai) is vierde op een zuchtje van Loubet. Ook Craig Breen (Ford) doet het goed en zet een derde Ford in de top vijf.

Toyota lijkt het moeilijker te hebben. Esapekka Lappi (Toyota) is zesde, Elfyn Evans (Toyota) pas zevende, weliswaar nog binnen de tien seconden van de kop. Dani Sordo (Hyundai) volgt als achtste op 11.6 seconden. WK-leider Kalle Rovanperä (Toyota) is pas negende. De Fin moet als eerste de baan op en veegt dus het wegdek schoon voor zijn achtervolgers. Hij voelt zich ook niet echt op zijn gemak in de tragere secties, gaf hij aan. Hij krijgt meteen wel een herkansing wat de eerste twee proeven van de dag worden meteen herhaald. Gus Greensmith (Ford) sluit de top tien. Takamoto Katsuta (Toyota) bewijst met een elfde stek hoe moeilijk de troepen van Jari-Matti Latvala het hebben. 

Emil Lindholm (Skoda) is de fiere leider in WRC2 met een kloof van al bijna 20 tellen op Nikolay Gryazin (Skoda). Grégoire Munster (Hyundai) is begonnen aan zijn klim naar boven nadat de Hyundai even vuur vatte gisteren.

Er volgen nog vier proeven op vrijdag met als afsluiter het iconische Bauxites. De rally eindigt zondagmiddag.

Foto: M-Sport & Hyundai Motorsport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 9 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Griekenland.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons