van der Horst

WRC: Loubet 11 rally's met Hyundai WRC

Pierre-Louis Loubet - Hyundai I20 WRC
Pierre-Louis Loubet - Hyundai I20 WRC
Pierre-Louis Loubet zal volgend jaar aan elf rally's van het WRC deelnemen onder de vleugels van Hyundai. Dat heeft de jonge Fransman woensdag zelf bekend gemaakt.
  • G&A Motors Motorsport
De jonge Fransman Pierre-Louis Loubet krijgt een druk programma voorgeschoteld in 2021. Hij zal elf manches van het WRC betwisten aan het stuur van een Hyundai i20 WRC. De wagen zal ingezet worden door het Franse 2C Compétition die dit jaar al wagens inzette voor diezelfde Loubet en Ole-Christian Veiby. Er is trouwens nog een tweede wagen vrij bij 2C die ook ingevuld zou raken.

PLL nam dit jaar al deel aan drie WRC wedstrijden en besloot in Sardinië als zevende algemeen. De oud-WRC2-kampioen krijgt dus de kans om verder te groeien in het WRC en de nodige ervaring op te doen. 

Door de privé-inzet zal het programma van Loubet wellicht weinig invloed hebben op de line-up van Hyundai Motorsport. Er gingen namelijk al stemmen op dat hij een wisselfunctie zou opnemen als derde piloot. Veiby en Oliver Solberg, ook genoemd, gaan voorlopig verder in WRC2 met de Rally2-versie. Dat Dani Sordo, met Borja Rozada (ex-co-piloot van Pepe Lopez), nog een programma krijgt is (zo goed als) zeker. De Spanjaard neemt alvast de start in de Monte-Carlo, net zoals Loubet. Ook Craig Breen zou, al is er nog geen vastgelegd programma bekend, Thierry Neuville en Ott Tänak nog bijstaan in 2021.

Foto: Pierre-Louis Loubet - Facebook
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 30 december 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons