van der Horst

WRC: Loubet en Gilsoul gaan uit elkaar

Pierre-Louis Loubet - Ford Puma Rally1
Pierre-Louis Loubet - Ford Puma Rally1
Er komt een vervroegd einde aan de samenwerking tussen Pierre-Louis Loubet en de Belg Nicolas Gilsoul. Dat heeft Loubet zelf laten weten. De Corsicaan moet nu nog op zoek naar een nieuwe co-rijder voor de rest van het seizoen.
Nicolas Gilsoul was jarenlang de trouwe partner van Thierry Neuville maar kort voor de start van het seizoen in  kwam er een abrupt einde aan het partnerschap. Neuville 'bedankte' Gilsoul voor bewezen diensten en vond kort voor de Monte-Carlo een nieuwe gezant in de West-Vlaming Martijn Wydaeghe. Gilsoul nam een pauze, maar hervond later het plezier en zijn ambitie terug aan de zijde van Gino Bux. 

De Waal kreeg eind de kans om het zitje op te vullen van Vincent Landais, de co-rijder van Loubet. Landais volgde op zijn beurt Julien Ingrassia op als nieuwe teamgenoot van Sébastien Ogier (Toyota).

Veel plezier beleefde Gilsoul niet naast Loubet. De Ford Puma Rally1 viel vaak uit met mechanische problemen. De jongste rally, die van Chili, eindigde met een zware koprol. Meteen het laatste wapenfeit van het duo. Loubet bedankte gisteren Gilsoul voor de samenwerking en gaf aan dat hij de rijke ervaring die onze Belg meegaf in de toekomst nog goed zal kunnen gebruiken. Een zachtere exit alvast dan die bij Neuville, begin .

Loubet moet nu nog op zoek naar een partner voor de Central European Rally en Rally van Japan, later dit jaar. Gilsoul reageerde nog niet.

Foto: M-SportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 14 oktober 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons