van der Horst

WRC: Loubet neemt Gilsoul mee voor seizoen M-Sport

Pierre-Louis Loubet - Ford Puma Rally1
Pierre-Louis Loubet - Ford Puma Rally1
Pierre-Louis Loubet zal volgend jaar het volledige WRC-seizoen betwisten met een Ford Puma Rally1 Hybrid. De Corsicaan zorgt ook voor een extra Belg in het WRC, want Nicolas Gilsoul neemt plaats in de rechterkuip. Beiden bevestigden het nieuws via sociale media.
Loubet vond in 2022 duidelijk zijn draai bij M-Sport met onder meer twee vierde plaatsen, in Sardinië en de Acropolis. De Corsicaan wist zelfs bij momenten stevig uit te halen en was één van de revelaties van vorig seizoen. Dankzij de nodige financiële steun en genoeg vertrouwen van Malcolm Wilson zal de 25-jarige zoon van Yves Loubet, het volledige seizoen betwisten, uiteraard te beginnen in de Monte-Carlo volgende maand.

Loubet wordt geflankeerd door Nicolas Gilsoul die uiteraard uit een pak ervaring kan putten. Gilsoul, dit jaar co-rijder bij Gino Bux in het BRC en ervoor uiteraard bij Thierry Neuville, zat vorig weekend ook al naast Loubet in de Rallye Hivernal du Dévoluy waar ze wel vroegtijdig moesten opgeven. Loubet moest op zoek naar een vervanger voor Vincent Landais die naast Sébastien Ogier zetelt tegenwoordig.

Loubet wordt dus teamgenoot van Ott Tänak. De rest van de équipe is nog niet ingevuld. Wat met Gus Greensmith, en vooral Adrien Fourmaux? En zien we Sébastien Loeb nog snel terug, nu M-Sport stevig in de beugel moet tasten voor hun Estste goudhaan?

Foto: M-SportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 15 december 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons