van der Horst

M-Sport biedt Lappi onderdak

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi
M-Sport heeft als laatste team zijn WRC-line-up voor 2020 bekendgemaakt. Grootste verandering na het vertrek van Elfyn Evans is de komst van Esapekka Lappi die Teemu Suninen en Gus Greensmith zal vervoegen.
Essapekka Lappi - Citroën C3 WRC
Essapekka Lappi - Citroën C3 WRC
Wat moest gebeuren, is gebeurd. Esapekka Lappi heeft een stuur voor volgend jaar. Het Finse talent zat zonder wiel na het vertrek van Citroën die de stekker eruit trok toen Sébastien Ogier naar Toyota trok. Gedaan bij de Fransen, "bij gebrek aan een toprijder", luidde het schamper. Lappi kende inderdaad geen al te best seizoen met een reeks opgaves, maar daar had de wagen ook schuld aan. De jonge Fin eindigde wel drie keer op het podium, als tweede, in zowel Zweden en Finland, als Turkije.

De oud ERC- en WRC2-kampioen vindt nu onderdak bij M-Sport waar hij een team zal vormen met Teemu Suninen. Twee Finnen dus in de spits bij 'Ford'. Dat is geleden van 2011 toen Mikko Hirvonen en Jari-Matti Latvala deel uitmaakten van het team. De Brit Gus Greensmith vervoegt het Finse front in negen rally's. 

"Esapekka is een geboren winnaar en er bestaat geen twijfel over zijn snelheid. En als het uitdraait zoals de laatste keer dat hij met een Ford reed, dan staat ons een hels seizoen te wachten", aldus teambaas Richard Millener. Lappi werd in 2002 Fins kampioen in een Fiesta S2000 en verloor geen enkele wedstrijd. Ford mikt op minstens een zege.

Eerste afspraak is de Rally van Monte-Carlo die start op 23 januari, een week na Lappi zijn 29ste verjaardag.

Foto: Gerd Moors en RIP

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 2 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons