Total 24 Hours of Spavan der Horst

M-Sport gaat door met Suninen, Evans ... en Tidemand

Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Witte rook vrijdagavond in het Engelse Cockermouth, want M-Sport engageert zich alsnog in het WRC. Het team van Malcolm Wilson gaat in het WK Rally verder met Teemu Suninen en Elfyn Evans. De Zweed Pontus Tidemand krijgt de derde wagen in Monte-Carlo en Zweden.
Donkere wolken hingen lang boven M-Sport. Wilson had uitstel gevraagd om zich te engageren in het kampioenschap, maar het testwerk in Zuid-Frankrijk verraadde wel dat M-Sport wel nog altijd goesting heeft in het kampioenschap en zich volop voorbereidde op nieuwe WRC-seizoen, ook zonder hun wereldkampioen Sébastien Ogier. Met het verdwijnen van Sébastien Ogier werd de steun voor het team van Wilson serieus afgeroomd en dus was het bijlange niet zeker hoe het programma van het team er zou uitzien in 2019. 

Maar vrijdag kwam er dan toch nieuws. M-Sport gaat wel degelijk verder in het WRC en rekent daarvoor op Welshman Elfyn Evans en de Fin Teemu Suninen. Wilson pakte ook uit met een verrassing door de vice-kampioen in WRC2 een stuur te gunnen. De Zweed Pontus Tidemand rijdt al zeker Monte-Carlo en Zweden. M-Sport kan ook blijven rekenen op de steun van Ford, al was er daar het voorbije jaar, behalve wat testwerk in de windtunnel, niet veel van te zien.

Daarmee zijn alle zitjes bezet: bij Ford is dat dus Evans en Suninen, bij Hyundai Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen, Dani Sordo en Sébastien Loeb, bij Citroën Sébastien Ogier en Esapekka Lappi en bij Toyota Kris Meeke, Jari-Matti Latvala en Ott Tänak. Voor Hayden Paddon, Craig Breen en Mads Östberg zit er niets anders op dan aan de zijlijn te staan toekijken. Het WRC-kampioenschap vat aan op 22 januari met de Rally van Monte-Carlo.

Foto: M-SportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 22 december 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons