van der Horst

WRC: M-Sport in een nieuw kleedje

M-Sport Ford Fiesta WRC
M-Sport Ford Fiesta WRC
M-Sport heeft als eerste de nieuwe kleuren voor het komende WRC-seizoen voorgesteld. Het resultaat leverde een wit-blauwe Ford Fiesta op.
  • Prospeed Competition
Designer Phil Dixon liet zich inspireren door de Ford Escort Cosworth van François Delecour uit 1995 waardoor de wagenkleur opvallend witter is geworden dan in de voorbije jaren. Zo is de neus quasi helemaal wit. M-Sport is wel trouw gebleven aan het kenmerkende blauw. Nog opvallend is het strookje groen achteraan. "Goed om te zien dat ons partnerschap met Ford goed naar voor komt, alsook de toegenomen steun van Castrol", aldus topman Richard Millener die duidt waar het groen vandaan komt.

Nog opvallend is dat de foto's voor de voorstelling zijn geschoten in het nieuwe Evaluation Centre dat in de herfst in gebruik zal genomen worden. 

De nieuwe Fiesta's zullen dit jaar bestuurd worden door een Fins duo. Esapekka Lappi (4) en Teemu Suninen (3) staan in de spits. De Brit Gus Greensmith (44) betwist negen rally's dit jaar. Eerste verschijning wordt de Rally van Monte-Carlo, binnen twee weken.

Foto: M-Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 9 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons