van der Horst

WRC: M-Sport stuurt Fourmaux naar Portugal

Adrien Fourmaux - Ford Fiesta WRC
Adrien Fourmaux - Ford Fiesta WRC
M-Sport rekent in de volgende WRC-manche in Portugal opnieuw op de diensten van Adrien Fourmaux, na zijn sterke prestatie in Kroatië. De jonge Fransman maakt er volgende maand zijn onverharddebuut met de Ford Fiesta WRC, naast Gus Greensmith.
  • Powercars
Lang heeft Adrien Fourmaux niet moeten wachten om meer zicht te krijgen op zijn programma. M-Sport bleek helemaal overtuigd van de jonge student geneeskunde en stuurt hem meteen opnieuw het veld in om ervaring op te doen op onverhard. Dat betekent dat Teemu Suninen, die het stuur deelt met Fourmaux, zal moeten wachten tot de Rally van Sardinië, begin juni, om terug achter het stuur te kruipen van een WRC. Suninen start in Portugal wel in WRC2, net zoals in Kroatië.

"Het enige ontgoochelende in Kroatië was dat het te snel tot een einde kwam. Ik wist namelijk op dat moment nog niet wat mijn volgende wedstrijd zou zijn. Ik kijk er naar uit om deze wagen te ontdekken op onverhard, en zal hard werken om zoveel mogelijk te leren en het meeste uit deze ervaring te halen", aldus Fourmaux die de voorbije jaren al ervaring kon opdoen op onverhard in JWRC en WRC2, en in het Franse onverhardkampioenschap.

Richard Millener, teambaas, gaf alvast mee dat ze hun nieuwe goudhaantje geen druk willen opleggen.

Foto: M-Sport
 



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons