van der Horst

WRC: M-Sport toont nieuwe outfit voor Fiesta

Ford Fiesta WRC
Ford Fiesta WRC
De laatste om zich te engageren in het WRC, maar de eerste om hun nieuwe kleuren te presenteren. M-Sport wachtte de beurs Autosport International in Birmingham niet af om hun nieuwe 'livery' te tonen.
Ford Fiesta WRC
Ford Fiesta WRC
De kleurtjes waarmee Elfyn Evans en Teemu Suninen op pad gaan doen heel vertrouwd aan. M-Sport grijpt terug naar het populaire blauw van voor de komst van Sébastien Ogier, die met Red Bull de livery grotendeels bepaalde. De kleuren doen wat denken aan de Fiesta, versie 2016. En ook dat was al een knipoog naar de rijke geschiedenis van de Blauwe Ovaal.

Nog opvallend, verwerkt in het design zit het testcircuit van M-Sport, waarmee het bedrijf van Malcolm Wilson zich extra in de kijker zet.

Ford Fiesta WRC
Ford Fiesta WRC
Nog opvallend: Suninen vertrekt met nummer 3, Evans met 33. Dat kan dankzij een kleine wijziging in het reglement. Het is nu wachten op de andere merken. Het is niet duidelijk of Toyota in een nieuw kleurtje steekt. Van Hyundai weten we dat er meer rode tinten zullen te zien zijn, en Citroën zal in een volledig nieuw kleedje steken nu Abu Dhabi niet meer op de wagen zal prijken.

Foto's: M-SportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 10 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons