van der Horst

WRC: M-Sport verrast in Goodwood met Puma WRC

Ford Puma
Ford Puma
M-Sport heeft voor een verrassing van formaat gezorgd door plotsklaps de nieuwe Ford Puma WRC te tonen. Dat deed het Britse bedrijf in het kader van het Goodwood Festival of Speed waar Adrien Fourmaux en Matthew Wilson het nieuwe hybridemodel aan de wereld mogen tonen.
  • De Swert Opticiens
Na onder meer de Sierra, de Escort en de Fiesta is er een nieuw tijdperk aangebroken bij M-Sport World Rally Team. Volgend jaar zullen de troepen van Malcolm Wilson een Puma inzetten in het WRC, uiteraard volledig in regel met de nieuwe hybrideregels. M-Sport ontwikkelde eerder al eens een Puma rallywagen, maar dan in een S1600-versie die onder meer nog door François Duval werd bestuurd.

Doorgaans wordt voor de lancering van een nieuw model geheimzinnig gedaan, maar nu lijkt M-Sport maar wat trots om hun jongste telg te kunnen voorstellen in Goodwood. De wagen zal later ingezet worden voor verdere ontwikkeling met het oog op 2022. M-Sport onderstreept hiermee de ambitie om voluit in te zetten op de hybridetechnologie en kijkt nu al voorwaarts naar een volledig elektrische aandrijving van hun wagens, waarmee het wereldkampioenschap rally willen mee (blijven) betwisten.

Foto: M-Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 8 juli 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons