van der Horst

WRC: M-Sport wapent zich met Fourmaux en Munster in WRC2

Adrien Fourmaux - Ford Fiesta R5
Adrien Fourmaux - Ford Fiesta R5
M-Sport vergroot de Belgische delegatie. Na de komst van Nicolas Gilsoul, naast Pierre-Louis Loubet, staan nu ook Grégoire Munster en Louis Louka op de loonlijst. Samen met Adrien Fourmaux betwisten ze in 2023 het WRC2-kampioenschap. Voor Jari Huttunen lijkt er geen plaats meer.
Grégoire Munster stond de voorbije weken voor een dilemma. De toekomstvisie van Hyundai is er een eentje op middenlange termijn (zie vb. Oliver Solberg), terwijl M-Sport wel hengelde naar een samenwerking met de jonge Luxemburger, met de steun van mentor Jourdan Serderidis die zijn stempel blijft drukken bij de ondersteuning van jong Belgisch talent. Met de steun van Serderidis die in 2022 verschillende WRC-manches betwistte met een Ford Puma Rally1, werd de poort open gezet voor een fantastisch project.

Met de komst van Loubet in het Rally1-team en het wisselvallige parcours van Adrien Fourmaux in 2022, was het al zo goed als uitgesloten dat de Rijselse dokter nog een stek zou krijgen in het A-team. M-Sport blijft echter geloven in de jonge Fransman en zal hem inzetten in WRC2, waar hij het onder meer zal opnemen tegen Oliver Solberg. Slecht nieuws hoeft dat niet te zijn. Ott Tänak kwam in het verleden ook sterker uit zo'n kuur. 

Fourmaux krijgt niemand anders dan Grégoire Munster naast zich. Hij zette met een sterke Monte-Carlo, een puike Rally van Ieper en WRC2-winst in Japan, zijn WRC-carrière helemaal op de rails. Munster kan in Monte-Carlo meteen zijn meerwaarde voor het team bewijzen, nadat hij vorig jaar even op weg leek naar winst bij WRC2 Juniors.

Grégoire Munster - Hyundai i20
Grégoire Munster - Hyundai i20
"Ik zie er naar uit om Grégoire te verwelkomen. Het is altijd een plezier om jong talent in het team te zien. Hij zette een sterke reeks neer waar we hopen op te mogen bouwen. Grégoire zette een fantastisch resultaat neer in Japan en we hopen daar meer van te zien, volgende maand", aldus Richard Millener, topman bij M-Sport.

"M-Sport is een talentenfabriek", aldus Munster. "Kijk maar naar (Elfyn) Evans, (Ott) Tänak, (Thierry) Neuville. Ze komen allen van M-Sport. Dit is de beste plaats om te blijven evolueren als rijder. Het team is heel fijn en de wagen is sterk. We hebben een goed seizoen voor ons dus we willen ons maximaal inzetten met het team om ervaring op te doen en te groeien als leider."

Foto: M-Sport & Hyundai Motorsport | Grégoire MunsterDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 17 december 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons