van der Horst

WRC: M-Sport zet met Loeb en Fourmaux kwartet Puma's in in Monte-Carlo

Ford Puma Rally1
Ford Puma Rally1
M-Sport trekt met een kwartet Puma's naar Monte-Carlo. Gus Greensmith en Craig Breen waren reeds bevestigd. En wat verwacht werd, komt ook: ook Sébastien Loeb en zijn gedoodverfde opvolger Adrien Fourmaux starten in de openingsmanche van het WRC.
Dat M-Sport met vier Puma's Rally1 naar Zuid-Frankrijk ging trekken, bleek al uit de voorlopige deelnemerslijst. Bij twee van de vier inschrijvingen stonden er echter nog lege vakjes. Die zijn nu ingevuld en grote verrassingen leverde dat niet op.

Er is al enkele weken een Franse vrijage gaande met Sébastien Loeb die de Puma reeds verschillende keren aan de tand voelde en M-Sport meehielp in het ontwikkelingsproces van de nieuwe hybride wagen. De French kiss leidde uiteindelijk tot een huwelijk. Hoe lang die zal duren, is nog niet duidelijk, want M-Sport en de zevenvoudige winnaar de van de Monte-Carlo spreken nog niet verder dan de openingsmanche. Drukke dagen, want de recordkampioen zal maar net op tijd terug zijn uit Dakar waar hij winst najaag met de Prodrive BRX Hunter. "Het was een plezier om de nieuwe technologie te ontdekken. De wagen lijkt goed op de vorige generatie maar ik ben onder de indruk van de balans en de kracht", vertelt Loeb die met Isabelle Galmiche zal aantreden. Ook Malcolm Wilson, algemeen directeur, is blij met zijn transfer die hij graag al in 2005 had voltrokken.

Adrien Fourmaux - M-Sport Ford
Adrien Fourmaux - M-Sport Ford
Voor Adrien Fourmaux kwam er zodoende nog beter nieuws. Het jonge Franse talent krijgt een volledig seizoen voorgeschoteld. Die bevestiging bleef lang op haar wachten, maar het had er alle schijn naar dat Fourmaux een mooie rol zou krijgen. De Fransman is al van meet af aan betrokken bij de ontwikkeling en M-Sport speelde tijdens de promotie van de nieuwe wagen maar wat graag het nieuwe goudhaantje uit. "Dit is zo'n belangrijk moment als ik terug denk dat ik pas in 2017 rally ontdekte met een Fiesta R2", aldus Fourmaux. "Ik wil iedereen trots maken."

Foto: M-Sport & Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 21 december 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons