van der Horst

WRC: Matige start voor Neuville in Duitsland

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville kent een moeilijk begin in de Rally van Duitsland, manche tien van het WRC. De Belg dook vrijdagochtend even de wijnranken in met zijn Hyundai i20 WRC en volgt op twaalf tellen van zijn grote rivaal Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC). Andreas Mikkelsen leidt enigszins verrassend de debatten na vier klassementsproeven.
Neuville opende goed met een tweede tijd achter zijn teamgenoot Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) maar verder verging het de Hyundai's minder goed. De Belg maakt een fout, dook de wijnranken in en beschadigde de voorkant van de wagen waardoor hij minder downforce had en dus ook tijd verloor op de resterende proeven. Dani Sordo moest op kp4 de wagen zelfs helemaal op kant zetten. Een stevige streep door de rekening van Neuville want de Spanjaard had de Oostkantonner een aardig handje kunnen helpen in de strijd om de titel.

Ogier kende een behoorlijke ochtend al dook ook hij even het decor in, zonder veel erg. De Franse wereldkampioen is voorlopig derde achter Ott Tänak die nochtans geen asfaltspecialist is en vooral achter Andreas Mikkelsen (Citroën C3 WRC) die eens te meer de meubelen bij Citroën recht houdt na de opgave van Kris Meeke donderdag en een matige ochtend van Craig Breen. De Noor telt 4,8 seconden voorsprong op Tänak en 8,8 seconden op Ogier. Neuville is ondanks alles nog zesde op 21 tellen van zijn Noorse generatiegenoot.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 18 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons