van der Horst

Meeke gunt Breen volledig kampioenschap

Craig Breen - Citroën C3 WRC
Craig Breen - Citroën C3 WRC
Kris Meeke had zijn teamgenoot Craig Breen een volledig kampioenschap gegund. Dat zei hij tegen Motorsport News. Breen moet namelijk drie keer zijn wagen afstaan aan Sébastien Loeb.
  • Hamofa Performance
Kris Meeke zit nooit om een straffe uitspraak genegen, maar tegen Motorsport News ging de Brit rechtstreeks in tegen een beslissing van zijn Belgische teambaas Yves Matton. Meeke had liever Breen een heel seizoen aan zijn zijde gehad. "Het is niet correct om Breen tijdens de drie rally's uit de wagen te halen. Het is niet mijn beslissing, maar Craig heeft genoeg bewezen om dat tweede zitje een heel jaar te bemachtigen", aldus Meeke die wel vol lof sprak over Loeb.  "Het zou fantastisch geweest zijn om hem een heel jaar in een zitje bij ons te zien, maar ik weet hoeveel voordeel een rijder kan putten door een heel jaar in de wagen te zitten. Dat hadden we moeten doen. Het is niet correct om de man die ervaring aan het opbouwen is, aan de kant te zetten", aldus Meeke. Wel straffe taal, want de Brit lag bij Citroën zelf al een paar keer in de weegschaal. Het was bijna een verrassing te noemen dat Meeke een volledig seizoen verkreeg bij Matton. Maar kleur brengt de Brit wil in het circuit.

Breen is gewoon blij dat hij verder kan bij Citroën en verder ervaring kan opbouwen. Matton hoopt echter dat Loeb kan zorgen voor een opwaartse spiraal binnen het team en hij wil Breen in de eerste jaarhelft zien vechten voor het podium om dan later te strijden voor winst.

Wat er ook van aan is, de keuze om Loeb in te zetten in Mexico, Corsica en Catalunya is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Loeb is recordwinnaar in Mexico en Meeke ging er vorig jaar aan de haal met de winst. In Corsica komt Loeb thuis op zijn favoriete ondergrond en bleek de C3 WRC vorig jaar enorm performant en ook in Catalunya ging Citroën met Meeke vorig jaar aan de haal met winst. Dat Citroën de merkentitel niet ambieert is al langer duidelijk, maar dat ze voluit gaan voor overwinningen is bij deze wel bewezen.

Foto: Citroën Racing.



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 4 januari 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons