van der Horst

Spanje: Meeke houdt koppositie vast

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Na twaalf proeven in de Rally van Catalonië heeft de Brit Kris Meeke de koppositie in handen. Hij nam die zaterdagochtend over en bouwde al een mooie voorsprong uit op de Fords van Ott Tänak en Sebastien Ogier. Thierry Neuville is voorlopig zesde.
Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) werd zaterdagochtend teruggeslagen door een hydraulisch defect en een straftijd van een halve minuut maar de Belg bleef aanvallen met een besttijd op kp10, waarmee van acht naar zeven sprong in de tussenstand. Neuville klom zelfs nog naar positie vijf, maar echt goed nieuws is dat niet. Hij schoof namelijk een twee plekjes op door het uitvallen van zijn teamgenoten Andreas Mikkelsen en Dani Sordo die bezig was kostbare punten weg te kapen van Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC). Sordo stond op het moment van zijn opgave tweede in de algemene stand. Andreas Mikkelsen was vijfde.

Vooraan is Kris Meeke (Citroën C3 WRC) stevig leider. De Brit klokte heel regelmatige tijden en hield zo vrij gemakkelijk Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) en Sebastien Ogier af. Ogier besloot de middag met twee besttijden waarmee hij van vier naar twee sprong en nu nog 13.9 tellen achterstand heeft op Meeke. Tänak volgt op 0.1 seconde van Ogier. Juho Hänninen (Toyota Yaris WRC) is een knappe vierde op een halve minuut van de leider. 

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 7 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons