van der HorstTotal 2' Hours of Spa

Spanje: Meeke pakt winst in Catalunya

Kris Meeke - Citroën C3 WRC
Kris Meeke - Citroën C3 WRC
Kris Meeke heeft in de Rally van Catalunya zijn tweede seizoenszege geboekt. De Brit werd op de slotdag niet meer bedreigd door de Ford Fiesta's van Sebastien Ogier en Ott Tänak. Thierry Neuville boekt een nulscore na zijn opgave zondagochtend.
Kris Meeke (Ctiroën C3 WRC) diepte zondagochtend zijn voorsprong op de Fiesta's uit en kwam niet meer in de problemen op de afsluitende Power Stage. Meeke reeg de besttijden aan elkaar zondagochtend en bevestigde het heerschap die hij zaterdag aan de dag legde en waarmee hij de kop pakte. Meeke liet op de slotproef ietwat begaan, maar pakte alsnog enkele punten op die Power Stage, en stelde zijn tweede seizoenszege, na zijn winst in Mexico, veilig. Hij hield aan de finish ongeveer een halve minuut over op de Fords.

Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) en Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) legden elkaar het vuur niet echt aan de schenen op de slotdag. Ogier pakte de tweede plaats en doet daarmee een gouden zaak in de strijd om de titel. Tänak werd derde en wipt zo over Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) in de WK-tussenstand.

Juho Hänninen (Toyoto Yaris WRC) parkeert zijn wagen op een mooie vierde plaats en redt de meubelen voor Toyota na de opgave van Jari-Matti Latvala en de crash van Esapekka Lappi zondagochtend. Mads Östberg (Ford Fiesta WRC) hield in de strijd om de vijfde plaats Stéphane Lefebvre af (Citroën C3 WRC).

In WRC2 nam Teemu Suninen in zijn Ford Fiesta R5 de maat van Jan Kopecky en zijn Skoda Fabia R5.

In de WK-tussenstand telt Ogier nu 198 punten. Dat zijn er 37 meer dan zijn Estse teamgenoot die op zijn beurt een puntje voorsprong heeft op Thierry Neuville. M-Sport staat ook op een zucht van de merktentitel. De troepen van Malcolm Wilson tellen nu 358 punten. Hyundai Motorsport volgt met 275 punten.

Foto: Citroën Racing

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 8 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • Footprints F1 Abu Dhabi

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons