van der Horst

WRC Mexico: Hänninen eerste leider, Neuville vierde

Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris
Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris
Toyota blijft verrassen in het WRC. Na de korte showproeven op donderdag leidt Juho Hänninen in de rally van Mexico, de derde WRC-manche. Thierry Neuville (Hyundai i20) staat voorlopig vierde.
  • STX Motorhomes
Op de stadsproeven is er vaak meer te winnen dan te verliezen en dus hielden heel wat protagonisten zich in de luwte. Neuville opende met een zevende tijd maar klom toch naar stek vier na de tweede doortocht. Hij volgt op 2'6 seconden van de leider.

Dat is Juho Hänninen die vooral tijdens de eerste van twee doortochten een voorsprong uitbouwde met een mooie besttijd, de eerste voor Hänninen in de nieuwe Toyota. De Fin heeft 1'6 seconden voorsprong op Ford Fiesta van Ott Tänak en de Citroën C3 van Kris Meeke. Wereldkampioen Ogier is zesde op 4 seconden, WRC-leider Jari-Matti Latvala is achtste op 6'2 seconden.

Vrijdag staan er zes proeven op het programma, waaronder twee keer El Chocolate, een marathonproef van 54,9 kilometer. De wedstrijd eindigt zondag met de Power Stage.

Foto: Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 10 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons