van der Horst

WRC Mexico: Meeke zet Citroën bovenaan

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
In de rally van Mexico neemt Kris Meeke in zijn Citroën C3 de kop voor zich. Bij Hyundai kenden de wagens motorproblemen waardoor Thierry Neuville zijn kansen niet optimaal kon verdedigen.
Vaudeville vrijdagochtend. Na de showproef in Mexico City moesten de wagens terug de trailer op voor een rit richting Léon. Een verkeersongeval zorgde er echter voor dat dat niet op tijd lukte waardoor er twee proeven, goed voor 75 kilometer, geschrapt werden.

Slecht nieuws voor Thierry Neuville (Hyundai i20) die normaal optimaal kon profiteren van zijn startpositie. Na de middag kon hij zijn startplek wel niet ten volle uitbuiten. Neuville verloor op El Chocolate, de openingsproef, ruim dertig seconden op Kris Meeke. Neuville scoorde wel nog enkele besttijden maar zag die moeite teloor gaan 's avonds. Alle Hyundai's hapten letterlijk en figuurlijk naar adem. Neuville moest op amper 5 kilometer bijna 35 seconden prijs geven na motorproblemen.

In de algemene stand is Neuville derde op bijna een minuut van Meeke. Sebastien Ogier is voorlopig tweede. De Fransman volgt op dik 20 seconden van Meeke. WK-leider Jari-Matti Latvala volgt reeds op twee minuut dertig, op plaats acht.

In WRC2 leidt de Zweed Pontus Tidemand in zijn Skoda Fabia WRC.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 11 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons