van der Horst

WRC Mexico: Neuville "shaket" best

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville (Hyundai i20) was de snelste op de shakedown van de Rally van Mexico. De derde manche van het WRC. Binnen de top vier eindigden vier verschillende merken.
Ook in Mexico tonen Neuville en Hyundai zich competitief. De Belg opende rustig maar klokte in zijn derde run een tijd van 2:48'8. Die tijd bleef tot het einde van de sessie bovenaan de tabellen.

Sebastien Ogier (Ford Fiesta) gaf 1'7 seconden toe. Kris Meeke (Citroën C3) werd derde op 2'2 seconden van de leider, WK-leider Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) zette een vierde tijd neer op 2'5 seconden van Neuville. De Fin opende de shakedown om op die manier zicht te krijgen hoe de wegen er als opener, en dus als "veger", zullen bij liggen vrijdag. Latvala moest ruim een seconde per kilometer toegeven tijdens zijn eerste run.

Donderdagavond opent de rally met de traditionele stadsproef. Er moeten in totaal 19 proeven worden afgewerkt met als toetje de Power Stage, zondagavond 19 uur, Belgische tijd.



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 9 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons