van der Horst

WRC Mexico: Loeb als vanouds

Sébastien Loeb - Citroën C3 WRC
Sébastien Loeb - Citroën C3 WRC
Sébastien Loeb staat na dertien van de 22 proeven in de Rally van Mexico op zijn vertrouwde plaatsje, namelijk de leiding. De Fransman heeft een beperkte voorsprong op Dani Sordo. Thierry Neuville rijdt in het ijle op de zesde plaats.
  • LTF
Sébastien Loeb (Citroën C3 WRC) was het best wakker zaterdagochtend. Met een snelste tijd pakte hij ook meteen de leiding over van Dani Sordo (Hyundai i20 WRC). De Spanjaard bleef wel aandringen, maar Loeb hield de leiding tot de middag vast. De Franse recordkampioen heeft nu 2.9 seconden voorsprong op Sordo.

Man van de ochtend was Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) die van vijf naar drie oprukte dankzij een snelste tijd op de slotproef van de ochtend. De Fransman volgt nu op 15.5 seconden van Loeb en heeft dus nog altijd zicht op de overwinning. Eén van de slachtoffers van Ogiers remonte was Kris Meeke (Citroën C3 WRC) die nu vierde is, weliswaar ex aequo met Ogier. Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) besluit de top vijf, op een minuut van de leider.

Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) kende opnieuw mechanische problemen maar wist alsnog een plaatsje te stijgen, want Ott Tänak viel weg na mechanische problemen. Voor Toyota is Mexico nu al een rally om snel te vergeten. Neuville volgt al ruim vier minuten. Zevende is Pontus Tidemand in zijn Skoda Fabia R5 en leider in WRC2.

Er zijn zaterdag nog zes proeven, waarvan de helft niemendalletjes in Léon.

Foto: Citroën Racing

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 10 maart 2018.
  • VR Racing

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons