van der Horst

WRC Mexico: Loeb lek, Ogier naar kop

Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Drama op de veertiende klassementsproef in de Rally van Mexico voor Sébastien Loeb. Hij verloor ruim twee minuten door een lekke band. Sébastien Ogier springt van drie naar één.
  • Curbstone
Thierry Neuville - Hyundai i20 Coupe WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 Coupe WRC
Zaterdagmiddag zag het er naar uit dat wie wou winnen in Mexico voorbij Sébastien Loeb (Citroën C3 WRC) zou moeten. De Fransman ging na een sterke ochtend naar de kop maar lang kon hij daar niet van profiteren want hij reed op de openingsproef van de middaglus lek en verloor twee minuten. Loeb zakt van één naar vijf.

Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) ging dan weer van één naar drie. Hij kon ook profiteren van een lekke band op de Hyundai i20 WRC van Dani Sordo die naar plaats drie tuimelt. Het verlies was wel een pak minder dan bij Loeb. Sordo verloor een halve minuut.

Ogier komt dus even over halfweg koers op kop. Zijn dichtste belager is nu Kris Meeke (Citroën C3 WRC) die op 3.8 seconden hangt van de kampioen. Ook de Brit kon dus voorbij de Spanjaard gaan.

Thierry Neuville is nog steeds zesde in zijn Hyundai i20 WRC.

Foto: WRC.com & Hyundai Motorsport
 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 10 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons