van der Horst

Mexico: Ogier op weg naar winst

Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier heeft afgelopen nacht een stevige optie genomen op winst in de Rally van Mexico. Dat is de derde manche van het WRC. Hij heeft met nog drie van de 22 proeven te gaan een voorsprong van meer dan een halve minuut op Kris Meeke.
  • VR Racing
Door de lekke banden van Sébastien Loeb (Citroën C3 WRC) en Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) kreeg Ogier zaterdagmiddag plots de leiding in zijn schoot geworpen. Toen ook Kris Meeke (Citroën C3 WRC) een halve minuut verloor door een stuurfoutje kreeg de Franse wereldkampioen plots een riante voorsprong op een zilveren schoteltje aangeboden. Met nog drie proeven te gaan heeft Ogier nu 35.9 seconden voorsprong op de Brit. Dani Sordo volgt als derde op 46.8 seconden van de leider.

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Achter het trio zet Andreas Mikkelsen een derde Hyundai in de top vier, weliswaar op bijna anderhalve minuut van de leider. De onfortuinlijke Sébastien Loeb (Citroën C3 WRC) drong na zijn lekke band niet meer aan en lijkte berusten in zijn vijfde plaats, en zoals Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) trouwens. De Belg rijdt op bijna vijf minuten van de strijd vooraan en heeft niemand voor noch achter zich. Het enige waar de Oostkantonner nog kan op mikken zijn extra Power Stagepunten op zondag.

Pontus Tidemand is nog steeds autoritair leider in WRC2 in zijn Skoda Fabia R5 en zelfs zevende algemeen.

Foto: Sébastien Ogier Twitter & Hyundai Motorsport

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 11 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • Shopa

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons