van der Horst

Mexico: Ogier verliest Power Stagepunten

Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier heeft na afloop van de Rally van Mexico zijn gescoorde punten uit de Power Stage terug moeten afgeven. De sportcommissie zag dat de Fransman een chicane niet had gevolgd zoals in het roadbook beschreven stond. Daardoor pakt ook Thierry Neuville een extra punt.
  • Powercars
Ogier (Ford Fiesta WRC) zette zondagavond op de afsluitende Power Stage nog een tweede tijd neer, goed voor vier extra punten. Hij moest enkel Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) laten voorgaan. Achteraf bleek echt dat Ogier het roadbook niet helemaal had gevolgd en werd daardoor bestraft met tien seconden straftijd. Daardoor werd Ogier pas zesde in de Power Stage.

Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC), Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC), Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) en Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC) pakten daardoor een extra puntje.

Vooral voor Neuville is dit een goede zaak, want de Belg heeft nu amper een achterstand van vier punten op Ogier in de WK-tussenstand

Stand: Ogier 56, Neuville 52, Mikkelsen 35, Meeke 32, Latvala 31, Tänak 26, Lappi 23, Breen 20, Sordo 18, Loeb 11

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 12 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • LTF

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons