van der Horst

Mexico: Ogier wint - Neuville zesde

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Sébastien Ogier heeft op dominante wijze de Rally van Mexico gewonnen. In de derde WRC-manche was hij ruim een minuut sneller dan de rest van het peloton. Thierry Neuville moest ditmaal vrede nemen met plaats zes.
  • Footprints F1 Abu Dhabi
Ogier (Ford Fiesta WRC) ging al na dag twee aan de leiding. Zijn opponenten hielpen de wereldkampioen nog een beetje. Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) reed nog een keertje lek, maar kon alsnog oprukken naar de tweede plaats. Kris Meeke (Citroën C3 WRC) eindigde derde nadat hij nog een halve koprol maakte op zondag. Sordo en Meeke eindigden op bijna anderhalve minuut van de soevereine winnaar.

Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) kwam plots nog dicht bij het podium, maar hij werd vierde op bijna twee minuten. Dé sensatie van de wedstrijd werd vijfde; Sébastien Loeb reed ijzig nog naar deze vijfde plaats, maar er zat zoveel méér in voor de recordkampioen die door een lekke band werd teruggeslagen. Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) eindigde uiteindelijk zesde op ruim vijf minuten. Neuville pakte wel nog extra tijd op de slotproef om een betere positie te bekomen op de Power Stage, zonder succes.  Ott Tänak ging aan haal met het maximum van vijf punten in zijn Toyota Yaris WRC.

Door zijn overwinning komt Ogier terug aan kop van de WK-tussenstand en mag hij als leider naar de rally van Corsica.

Pontus Tidemand werd zevende en eerste in WRC2.

Foto: Hyundai Motorsport & M-Sport twitter.

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 11 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons