van der Horst

WRC Mexico: Sordo fiere leider na dag 1

Dani Sordo
Dani Sordo
Dani Sordo is na de openingsdag in de Rally van Mexico de leider. De Spanjaard gaat een fenomenale Loeb vooraf. Thierry Neuville is zevende, op ruim twee minuten.
Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) verdedigde na de middag zijn koppositie met succes. De Spanjaard moest aanvankelijk vooral rekening houden met Kris Meeke (Citroën C3 WRC), maar die ging rond na de middag en verloor een pak tijd. Meeke had eerder in de straten van Léon ook al twee boompjes geveld. De Brit werd teruggeslagen naar positie vier, op 25.2 seconden van de leider.

Niemand minder dan Sébastien Loeb (Citroën C3 WRC) nam de taak van Meeke gewillig over. Profiterend van een goede startpositie rukte de Franse recordkampioen na de middag verder op, onder meer met een besttijd op de beruchte proef van El Chocolate. Hij volgt op amper 7.2 seconden van Sordo. Ook Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) kende een goede middag. Hij beperkte zijn achterstand op Sordo tot 11.0 seconden terwijl zijn teamgenoten Esapekka Lappi en Jari-Matti Latvala de strijd moesten staken, respectievelijk door een sortie en mechanische problemen.

Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) en Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) zijn vijfde en zesde op ongeveer een halve minuut. Zij mogen nog podiumambities koesteren. Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) is na een moeilijke dag zevende. De Belg verloor een pak tijd door zijn startpositie maar kende rond de middag ook motorproblemen en een nukkige deur verwondde de Belg zijn arm. Neuville staat al op ruim 2 minuten, en moet vooral die plaats consolideren.

Foto: Hyundai Motorsport

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 10 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • VR Racing

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons