van der Horst

WRC Mexico: Sordo verrassende leider, Neuville ondergaat

Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Na vijf van de 22 proeven in de Rally van Mexico, manche drie van het WRC, gaat Dani Sordo aan de leiding in zijn Hyundai i20 WRC. Teamgenoot en WK-leider Thierry Neuville kende aan het einde van de vrijdagochtend problemen.
Zoals verwacht waren de latere starters in het voordeel vrijdagochtend. Opvallend was dat Dani Sordo het best omging met de situatie en de omstandigheden en zich met twee schitterende besttijden, onder andere op El Chocolate, op kop van de koers zette. Kris Meeke (Citroën C3 WRC), vorig jaar nog winnaar, volgt als tweede al nam hij in zijn jacht op Sordo twee kleine boompjes mee op de afsluitende showproef vrijdagochtend. Hij volgt op 16.6 seconden. Sébastien Loeb (Citroën C3 WRC) is verrassend derde en toont dat hij nog steeds mee kan met de allerbesten.

Ott Tänak en Sébastien Ogier zijn respectievelijk vierde en vijfde in hun Toyota Yaris en Ford Fiesta. De Est volgt op iets meer dan twintig seconden, Ogier op ruim een halve minuut. 

Thierry Neuville is pas negende. Hij leek de schade te kunnen beperken maar op de showproef ging het mis. Zijn wagen sputterde tegen en hij had ook problemen met een deur die maar niet sloot. Na de proef leek Neuville pijn te hebben aan de linkerarm. Hij staat al op ruim een minuut van de leider.

Er zijn vrijdag nog vijf proeven te gaan.

Foto: Hyundai Motorsport

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 9 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • VR Racing

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons