van der Horst

WRC: Mikkelsen houdt de kop in Catalunya

Andreas Mikkelsen - Hyundai i20 WRC
Andreas Mikkelsen - Hyundai i20 WRC
Na de openingsdag in de Rally van Catalonië gaat Andreas Mikkelsen aan de leiding. De Noor, sinds dit weekend in loondienst bij Hyundai, heeft na zes proeven een minieme voorsprong op Sebastien Ogier en Kris Meeke.
  • Dreamdrive
Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) moest vrijdagmiddag nog heel even de leiding laten aan zijn landgenoot Mads Östberg (Ford Fiesta WRC) maar nam snel weer over en verdedigde op de Terra Alta, de 38km lange slotproef, zijn koppositie.

Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) blijft aandringen en heeft een achterstand van 1.4 seconden op de Noor die zijn debuut maakt met de Hyundai i20 WRC. Kris Meeke (Citroën C3 WRC) volgt op drie seconden van de leider. Ott Tänak (Ford Fiesta WRC), de eerste leider van de rally, is voorlopig vierde, met enkele tienden voorsprong op Östberg. Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) is zesde op een tiental tellen. Neuville is pas zevende. De Belg kende een iets betere middag na een foute bandenkeuze. Hij volgt 11.4 seconden van zijn belangrijkste tegenstander. 

Zaterdag is alles te herdoen want dan wordt onverhard achterwege gelaten en zet de rally zich verder op de brede asfaltwegen rond Salou.

Foto: Hyundai Motorsport 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 6 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons