van der Horst

Mikkelsen ook naar Duitsland met Citroën WRC

Andreas Mikkelsen - Citroën C3 WRC
Andreas Mikkelsen - Citroën C3 WRC
Terwijl alle ogen gericht zijn op de Rally van Polen, gaf Andreas Mikkelsen mee dat hij eind augustus zal starten in de Rally van Duitsland. Dat meldde hij maandag aan het journaille in het Poolse Mikolajki en bevestigde hij op Facebook.
Citroën lijkt Andreas Mikkelsen steeds nadrukkelijker aan zich te binden. De Noor is komend weekend al toe aan zijn tweede rally in de Citroën C3 WRC na een meer dan degelijk Rally van Sardinië, en mag eind augustus opnieuw plaatsnemen in de WRC 2017. Dat zei hij zelf in Polen.

Het is vooralsnog onduidelijk hoe de line-up er zal uitzien in Duitsland. In Sardinië moest Stéphane Lefebvre plaatsnemen op de reservebank, in Polen zit Kris Meeke in de strafhoek.

Sinds de komst van Mikkelsen lijkt er wat te bewegen bij de Fransen. Na Sardinië trok het team meteen vier testdagen uit om nieuwe evoluties te testen en vooral om de wagen meer naar de hand te zetten van de jonge Noor. In Polen zien we het debuut van de C3 WRC-S, jawel, de WRC-S.

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 29 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons