van der Horst

WRC: Mikkelsen op kop in Australië

Andreas Mikkelsen - Hyundai i20 WRC
Andreas Mikkelsen - Hyundai i20 WRC
Na de openingsdag in de Rally van Australië gaat Andreas Mikkelsen aan de leiding. De Noor demonstreerde en gaat Thierry Neuville en Kris Meeke vooraf na acht van de 21 klassementsproeven.
  • De Swert Opticiens
Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) startte furieus. Het duurde tot de vijfde proef voor hij iemand anders een besttijd liet. De Noor klokte op acht proeven vijf keer de beste tijd, en heeft nu een voorgift van iets meer dan twintig seconden op zijn dichtste belagers.

Dat zijn Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) en Kris Meeke (Citroën C3 WRC). De Belg ging op de korte afsluitende showproef nog voorbij de Brit. Gezien de startpositie van Neuville is hij bezig aan een ijzersterke wedstrijd. Neuville volgt op 20.1 seconden van Mikkelsen, Meeke op 20.8. 

Maar ook de rest blijft nog goed in de buurt met Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC), Craig Breen (Citroën C3 WRC) en Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) op om en bij een halve minuut van de leider. Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC) is zevende op 38 seconden. Hij gaat wereldkampioen Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) vooraf die als "veger" (Ogier moest de hele dag de baan openen) al aankijkt tegen aan achterstand van 47.9 seconden. De Fransman had ook een hele dag problemen met de versnellingsbak, wellicht door een electronisch euvel.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 17 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Australië.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons