van der Horst

Spanje: Mikkelsen schiet Neuville te hulp

Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Andreas Mikkelsen doet waarvoor hij door Hyundai is binnengehaald. De Noor staat na drie proeven op kop in de Rally van Catalonië en neemt dus virtueel belangrijke punten af van Sebastien Ogier die voorlopig derde is. Een verkeerde bandenkeuze zet Thierry Neuville op een voorlopige zevende plaats.
Al van bij hun vertrek vanuit Salou bleek dat Neuville (Hyundai i20 WRC) voor een cruciale ochtend stond. Hij vertrok als enige met zes zachte banden. De tegenstand koos voor de harde of een gemixte compound. De strategische keuze leek goed uit te pakken want Neuville stond na twee proeven vierde op amper 2.7 seconden van de leider. Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) moest op dat moment tevreden zijn met de zevende stek.

Maar op de derde proef, de 38km lange proef Terra Alta, werd de algemene stand volledig door elkaar gehaald. Neuville klokte een matige negende tijd op bijna 0,5 sec/km verlies op de snelste tijd. Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) klokte een sterke besttijd en sprong van vijf naar één. Hij heeft een voorsprong van 0.6 seconden op Mads Östberg (Ford Fiesta WRC). Ogier klokte als "veger" een derde tijd op Terra Alta en is nu ook derde in de algemene stand op 4,6 seconden. Hij heeft nu een voorgift op Neuville van ruim 11 seconden, maar nog belangrijker is dat Ott Tänak (Ford Fiesta WRC), Kris Meeke (Citroën C3 WRC) en Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) tussen Ogier en Neuville staan. 

De grootste tegenvaller is Toyota met Jari Matti Latvala op plaats acht, Juho Hänninen op stek negen en Esapekka Lappi zelfs maar op positie twaalf.

Vrijdagmiddag worden dezelfde proeven als vanochtend afgewerkt.

Foto: Red Bull Pool
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 6 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons